Πως να είναι πιο θετική και δημιουργική η ζωή σας

 

 

Κάθε μέρα, συναντώ τόσους πολλούς ανθρώπους που φαίνεται να έχουν χάσει το πνεύμα τους για το παρόν και το μέλλον. Διακόπτει την καρδιά μου για να δούμε ανθρώπους με τόσο μεγάλο δυναμικό να επιλέγουν να εγκαταλείψουν λόγω των προηγούμενων εμπειριών τους.

Είτε πρόκειται για οικογενειακή κρίση, σχέσεις ή οικονομικά ζητήματα, τα προβλήματα που εμφανίζονται σε μικρή ηλικία κολλάνε στο μυαλό ενός ατόμου σαν κόμμι. Το έχω παρατηρήσει σε όλες τις ηλικιακές ομάδες – από την τρομοκρατημένη παιδική ηλικία έως την κατάθλιψη των εφηβικών χρόνων και την απελπιστική ενήλικη ζωή.

Οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν για διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε ακόμα να ξεπεράσουμε κάποιες φρικτές εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αναπτύσσουμε έναν συνεχή φόβο μήπως ξανασυμβούν. Με αυτό, είναι πολύ σημαντικό να εργάζεστε στους φόβους σας μέχρι να απαλλαγείτε από τα δεσμά τους που περιορίζουν το μυαλό και το σώμα σας.

Εάν περνάτε από αυτή τη φάση, επιτρέψτε μου να σας πω ότι μπορείτε πραγματικά να αφήσετε τους φόβους πίσω και να προχωρήσετε σε ένα καλύτερο μέλλον. Η ζωή δεν σταματάει για κανέναν. Πρέπει να δεχτείτε την πραγματικότητα και να προχωρήσετε.

Εδώ είναι πώς να είναι πιο θετικό στη ζωή.

1 Συγχωρήστε τον εαυτό σας

Ένα άτομο που συνεχίζετε να κατηγορείτε για κάθε αποτυχία που αντιμετωπίζετε είναι εσείς. Κρίνατε τον εαυτό σας πολύ γρήγορα και συνεχίζετε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για κάθε καταστροφή που συμβαίνει στη ζωή σας.

Αυτή τη φορά, θα πρέπει πρώτα να συγχωρέσετε τον εαυτό σας. Είναι εντάξει να κάνετε λάθη. Είναι εντάξει για να μην πάει λάθος, επομένως μην είστε σκληροί για τον εαυτό σας. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας καθώς μεταχειρίζεστε τους φίλους και την οικογένεια σας.

Δείτε επίσης: 5 βήματα για να αγαπάτε τον εαυτό σας και να ζήσετε ευτυχώς πάντα μετά

2 Μην δώσετε στο παρελθόν τη δύναμή σας

“Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο μυαλό σας. Αυτό που δίνεις δύναμη έχει δύναμη πάνω σου. “

Μην συνδέεστε με αυτά τα συναισθήματα που δεν μπορούν να ρυθμιστούν να επιστρέψουν. Πηγαίνετε σε μια κορυφή κορυφής και κραυγή έξω την καρδιά σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν κρατάτε αυτές τις αρνητικές εμπειρίες μέσα.

3 Κάντε ένα κουτί μνήμης

Δημιουργήστε ένα κουτί γεμάτο με μικρά πράγματα από την παιδική σας ηλικία. Εάν χάσατε τα πράγματα της παιδικής ηλικίας σας, μπορείτε να αρχίσετε να συλλέγετε τα πράγματα σήμερα. Μπορούν να είναι τόσο μικρό όσο ένα βράχο ή ένα φύλλο, αλλά αν σας θυμίζει καλούς χρόνους, στη συνέχεια κρατήστε το στο κουτί.

Κάθε φορά που αισθάνεστε κάτω, ανοίξτε το κουτί. Θα σε κάνει να χαμογελάς, ενώ θυμάσαι αυτούς τους ευτυχισμένους χρόνους.

Έχω προσωπικά ένα κιβώτιο μνήμης και πάντα με βοηθά στις κακές μέρες μου. Μου στέλνει πίσω σε αυτές τις αθώες μέρες και γελάω μόνη μου, αισθάνθηκα καλύτερα από ποτέ.

4 Μοιραστείτε

Σύμφωνα με τον Paulo Coelho, για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, είναι απαραίτητο να αφαιρέσουμε το παρελθόν. Πρέπει να τα βγάλετε όλα σε κάποιον. Πρέπει να ξεφορτωθείτε τα πράγματα που βαθιά σας ενοχλεί περισσότερο. Μια καλή συζήτηση πάντα βοηθάει. Σας δίνει μια νέα προοπτική.

Είπε επίσης ότι η ιστορία θα πρέπει να αφαιρεθεί λέγοντας την ιστορία σας σε έναν πλήρη ξένο. Είναι ένα ενδιαφέρον τέχνασμα, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν ξέρετε κάποιον στη διαδικασία.

5 Σκεφτείτε το παρόν σας μια ευλογία

Εάν ζείτε ακόμη και 1% καλύτερη ζωή από τότε χθες, να είστε ευγνώμονες επειδή εκατομμύρια είναι ακόμα κολλημένοι στο ίδιο σημείο. Το παρόν είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής γιατί μένει μαζί σου για πάντα. Το παρελθόν θα είναι πάντα πίσω και το μέλλον θα είναι πάντα μια αβεβαιότητα.

6 Να είστε περήφανοι για τις ουλές σας

Γιατί συνεχίζετε να προσπαθείτε να κρύψετε τις ουλές σας; Είναι οι πληγές και τα μετάλλιά σας. Είναι ένα μάθημα για εσάς και τους ανθρώπους γύρω σας. Να είστε υπερήφανοι που είστε επιζώντες και πολεμιστές. Φροντίστε να βοηθήσετε τους γύρω σας που χρειάζονται έμπνευση.

«Όταν μπορείς να πεις την ιστορία σου χωρίς να κλάψεις, ξέρεις ότι έχεις θεραπεύσει».

Εάν ανησυχείτε για το τι μπορούν να λένε οι άλλοι για σας, τότε πρέπει πρώτα να αποδεχθείτε την πραγματικότητά σας. Εάν γνωρίζετε τον εαυτό σας, δεν θα σας ζημιώσουν ό, τι λένε οι άλλοι για σας. Μόλις αποδεχτείτε τα γεγονότα, τα λόγια των ανθρώπων δεν θα έχουν σημασία όσο είστε σαφείς με τον εαυτό σας.

7 Κατασκευάστε το μέλλον σας

Μπορείτε είτε να καθίσετε στο δωμάτιό σας όλη την ημέρα, να σκεφτείτε τα σενάρια που ίσως να μην ξανασυμβούν ούτε να ξεκινήσετε να τσιμεντάρετε τα τούβλα του μέλλοντός σας.

Η ζωή είναι τόσο μικρή και αύριο μπορεί να είναι η τελευταία σας μέρα. Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε κάτι πίσω για να θυμηθεί ο κόσμος. Έχετε πάντα μεγάλα μελλοντικά σχέδια και στόχους, έτσι ώστε να έχετε κάτι να ξυπνήσετε για κάθε πρωί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.