Το ταξίδι της ζωής μας

 

Βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι, ένα ταξίδι στην επίτευξη των καλύτερων εκδόσεων του εαυτού μας. Είτε το κάνουμε με την πραγματοποίηση των δεξιοτήτων μας ή με την εφαρμογή των ονείρων μας, απαιτείται συναισθηματική ανάπτυξη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που μας φέρνει η ζωή. Πρέπει να είμαστε αρκετά ισχυροί ώστε να μην δεχόμαστε μόνο ότι η καλή ζωή πρέπει να προσφέρει αλλά και το κακό που είναι αναπόφευκτο.
Οι κακές εμπειρίες είναι μια μεγάλη πηγή μάθησης. Η αποδοχή της πραγματικότητας των διαφορετικών καταστάσεων μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε αρκετά δυνατοί και έτοιμοι να τους αγκαλιάσουμε όταν έρθει η ώρα.
Εδώ είναι 6 σκληρές αλήθειες που αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξή μας. Μόλις τα αποδεχτούμε, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύκολα πολλές προκλήσεις.
1- Δεν μπορούμε να είμαστε τέλειοι.
Το πρώτο σημαντικότερο είναι να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι δεν υποτίθεται ότι είναι τέλειοι. Είμαστε όλοι όμορφα ελάττωμα. Ό, τι κρατάμε για να είναι τέλεια από απόσταση, έχει και ελαττώματα όταν μεγεθύνεται. Ποτέ μην κυνηγάτε την τελειότητα, πάντα προσπαθείτε για μεγαλείο. Να είναι καλύτερη από χθες. Αποδεχτείτε ελαττώματα και λάθη. Γνωρίστε ότι αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο της ύπαρξης του ανθρώπου.
2- Τα πάντα που θέλουμε θα καταλήξουν να είναι δικά μας .
Μερικές φορές επιθυμούμε πράγματα που δεν είναι καλά για εμάς, αλλά καθώς δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματά της, συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι θα συμβεί και θα υποστεί κατάθλιψη όταν δεν το κάνει.
Μόνο μετά από λίγο, όταν συνδέουμε τις κουκίδες και συνειδητοποιούμε πώς σώσαμε τη μοίρα μας. Γνωρίστε ότι οι αναπάντητες προσευχές είναι επίσης μια ευλογία. Μας διδάσκουν ότι δεν όλα όσα ονειρευόμαστε μπορεί να είναι μέρος της ζωής μας. Δεν υποτίθεται ότι είναι μέρος της ζωής μας.
Η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητη για την επίτευξη ενός στόχου, καθώς το “καλά” είναι καλύτερο από το “τι γίνεται αν”, αλλά πρέπει να έχουμε το θάρρος να το δεχτούμε όταν γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να είναι δικό μας. Ένα σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης ακούγεται να ακούσει Όχι.
3- Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα σαν σταθερή σταθερότητα.
Είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης να επιτύχει σταθερότητα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι προσπαθούμε να είμαστε σταθεροί, είτε συναισθηματικά, οικονομικά είτε πνευματικά. Θέλουμε οι ζωές μας να είναι συνεπείς. Η μόνη σταθερά στη ζωή μας είναι η ίδια η αλλαγή. Για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε, πρέπει να δεχτούμε ότι ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή μας σταθερή, χωρίς προβλήματα, θα υπάρχει πάντα ένα νέο πρόβλημα έτοιμο να αντιμετωπιστεί. Γνωρίζετε ότι η ζωή είναι πεδίο μάχης και δεν είμαστε λιγότερο από πολεμιστές.
Η θλίψη είναι εξίσου σημαντική με την ευτυχία.
Πάντα καλωσορίζουμε την ευτυχία με όλη την καρδιά μας, αλλά δεν έχουμε ελεύθερο χώρο για τη θλίψη να εγκατασταθεί. Ξέρτε ότι η θλίψη είναι ένα ουσιαστικό συναίσθημα. Είναι μια ευλογία στη μεταμφίεση, χωρίς να μην εκτιμούμε ποτέ την ευτυχία.
Πρέπει να αγκαλιάσουμε τη θλίψη, όπως αγκαλιάζουμε άλλα συναισθήματα. Αποδεχτείτε το, αφήστε το και ξέρετε ότι αυτό θα περάσει πάρα πολύ.
5- Τα ουσιώδη πράγματα δεν μπορούν να δώσουν αιώνια ειρήνη.
Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων, που κυνηγούν πράγματα από υλικό σε όλη τους τη ζωή και το συνειδητοποιούν αρκετά αργά, ότι αναζητούν ειρήνη σε όλα τα λάθος μέρη. Δεύτερον είναι εκείνοι που διατηρούν μια ισορροπημένη προσέγγιση και δέχονται ότι τα υλικά πράγματα δεν υποκαθιστούν τις γνήσιες σχέσεις, τις εμπειρίες και τις ευτυχισμένες στιγμές.
Πάρτε τα πράγματα όπως είναι, τα υλικά πράγματα είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Η ειρήνη είναι κάτι που θέλουμε να επιτύχουμε. Ναι, δεν υπάρχει βλάβη που ανήκει σε υλικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής, αλλά δεν αφήνει να τα καταστήσει πηγή ικανοποίησης ή μόνο τρόπο να αισθάνονται άξια.
6- Διαλείμματα καρδιάς.
Η διακοπή της καρδιάς είναι επίσης μια από τις πιο σημαντικές αλήθειες για να δεχτούν οι άνθρωποι. Οι καρδιές μας σπάνε πολλές φορές με διάφορους τρόπους. Δεν πρέπει κατ ‘ανάγκη να περάσει από μια διάλυση. Θα είναι μέσα από πολλά πράγματα που μας ενδιαφέρουν.

Πολλά πράγματα που κρατάμε για να είμαστε αληθινά σε όλη τη ζωή μας, δεν φτάνουν ούτε καν κοντά σε αυτό που υποθέτουμε. Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί από τους ορισμούς μας είναι λάθος και πρέπει να τους αλλάξουμε με βαριά καρδιά, συναντάμε πολλά από τα ελαττώματά μας που ποτέ δεν ήξερα ότι υπήρχαν. Πολλές στενές σχέσεις γίνονται μακρινές. Βιώνουμε τους θανάτους των αγαπημένων μας. Όλα αυτά και πολλά άλλα πράγματα θα σπάσουν τις καρδιές μας.
Γνωρίζετε ότι μια ανθρώπινη καρδιά, όπως συνήθως υποτίθεται, δεν είναι κατασκευασμένη από γυαλί που θα σπάσει σε μια σκληρή συνάντηση. Είμαστε περισσότερο σαν φυτά, σπάμε ανοιχτά όταν σπάσουμε, αλλά με το χρόνο τα λουλούδια μεγαλώνουν από τις πληγές μας και σπρώχνουμε πίσω τα σπασμένα μέρη μας. Η ανθρώπινη δύναμη είναι επαινετική. Όταν η καρδιά σας σπάσει, είστε υπομονετικοί, προσπαθήστε να θυμηθείτε καλές όψεις για τους ανθρώπους και τις καταστάσεις, να είστε ευτυχείς που θα μπορούσατε να αισθανθείτε αυτό που νιώσατε.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο ουσιώδεις αλήθειες που πρέπει να αποδεχτούμε και την ανακάλυψη, να είμαστε συναισθηματικά ισχυρότεροι. Θυμηθείτε, η ζωή είναι ένας συνδυασμός καλών και κακών εμπειριών και για να ζήσετε πλήρως, πρέπει να αγκαλιάσουμε και τα δύο.
Καλή τύχη!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.