Να είστε επικοινωνιακοί

 

Δεξιότητες επικοινωνίας, κορυφές Ο κατάλογος των θεμελιωδών δεξιοτήτων που χρειάζονται για να πετύχουν στον εργασιακό χώρο. Όταν ρίχνετε μια ματιά στους μεγαλύτερους ηγέτες, ένα από τα χαρακτηριστικά που κατέχουν, είναι η δυνατότητα επικοινωνίας αποτελεσματικά, η οποία υπογραμμίζει τη σημασία των δεξιοτήτων επικοινωνίας.

Εδώ υπάρχουν τρόποι βελτίωσης της επικοινωνίας

1. Ακούστε, ακούστε και ακούστε. Οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν ότι ακούνε. Πραγματικά Ακούστε τι λέει το άλλο πρόσωπο, αντί να διατυπώσετε την απάντησή σας. Ζητήστε αποσαφήνιση για να αποφύγετε παρεξηγήσεις. Σε εκείνη την στιγμή, το πρόσωπο που μιλά σε σας πρέπει να είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας. 

2. Θέματα Γλώσσας Σώματος. Αυτό είναι σημαντικό για συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο και τηλεδιάσκεψη. Βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεστε προσβάσιμος, οπότε έχετε Ανοιχτή Γλώσσα Σώματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να περάσετε τα όπλα σας. Και κρατήστε την επαφή με τα μάτια έτσι ώστε το άλλο πρόσωπο να γνωρίζει ότι δίνετε προσοχή.

3. Ελέγξτε το μήνυμά σας πριν χτυπήσετε την αποστολή. Τα μάτια ορθογραφίας και γραμματικής είναι επιβίωσης, αλλά δεν είναι αλάνθαστα. Διπλό Ελέγξτε τι έχετε γράψει, για να βεβαιωθείτε ότι τα λόγια σας επικοινωνούν με το Σκοπόμενο Μήνυμα.

4. Να είστε σύντομοι, ακόμα συγκεκριμένοι. Για τη γραπτή και προφορική επικοινωνία, η πρακτική είναι σύντομη, αλλά αρκετά συγκεκριμένη, ότι παρέχετε αρκετές πληροφορίες για το άλλο άτομο για να καταλάβετε τι προσπαθείτε να πείτε.

5. Γράψτε τα πράγματα προς τα κάτω. Πάρτε σημειώσεις ενώ μιλάτε σε άλλο πρόσωπο ή όταν βρίσκεστε σε μια συνάντηση, και δεν βασίζεστε στη μνήμη σας.

6. Σκεφτείτε πριν μιλήσετε. Πάντα παύση πριν μιλήσετε, μη λέγοντας το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό. Πάρτε μια στιγμή και πληρώστε προσεχτικά την προσοχή σε αυτό που λέτε και πώς το λέτε. Αυτή η μία συνήθεια θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τις ενοχλήσεις.

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι μια ικανότητα που μπορεί να διδαχθεί, συνεπώς μετά από μερικές από τις συμβουλές που περιγράφονται παραπάνω, θα σας επιτρέψει να μεγιστοποιήσετε τις
ικανότητες επικοινωνίας σας .

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.